Monday, May 28

-:: Study Week...Tapi Study Ke ::-


Assalamualaikum...
Harap semua sihat2 la yer...
=)

arinie secara rasmi nye telah bermula STUDY WEEK...
apakah itu STUDY WEEK??
minggu bg student2 mengulangkaji pelajaran
sebelum mereka menempuh
peperiksaan akhir pada minggu berikutnya..

tapi...
saya xde pun study sangat nye...
hik3...
ampun!!!!!

sebab nya die konfem akan jadi macam nie...


hik3...
minggu nie kira relaks2 sikit la..
sebab 2minggu sebelum nie memang
sangat2 PACK!!!!!
dengan test stiap hari...
interview project lg...
presentation lg...

tapi..
ALHAMDULILLAH...
semua dah bjalan dengan lancar...
so..
tinggal untuk study je...

nie pulak tarikh2 penting saya~~~


nie slip exam saya...

saya doakan pada semua yg tengah mhadapi final exam
& akan mhadapinya tak lama lagi...
semoga anda dapat menjawab dengan tenang...
gud luck everybody!!!

############################################


pic xde motif...
maaf yer kwn2...=p

GadisSemasa



Friday, May 18

-:: Sudah Cukup Sudah ::-


Inikah caramu membalas cintaku
Kau nodai cinta yang ku beri
Inikah caramu membalas sayangku
Kau lukai sayangku untukmu

Teganya kau menari diatas tangisanku
Kau permainkan ku sesuka hatimu

Sudah cukup cukup sudah
Cukup sampai disini saja
Daripada hati gelisah
Cintaku kau balas dengan dusta

Sudah cukup cukup sudah
Cukup sampai disini saja
Daripada batin terseksa
Lebih baik ku pergi saja

T’lah berulangkali ku coba mengalah
Ternyata sabarku tak berarti untukmu

Teganya kau menari diatas tangisanku
Kau permainkan ku sesuka hatimu

Sudah cukup cukup sudah
Cukup sampai disini saja
Daripada hati gelisah
Cintaku kau balas dengan dusta

Sudah cukup cukup sudah
Cukup sampai disini saja
Daripada batin terseksa
Lebih baik ku pergi saja

Teganya kau menari diatas tangisanku
Kau permainkan ku sesuka hatimu

Sudah cukup cukup sudah
Cukup sampai disini saja
Daripada batin terseksa
Lebih baik ku pergi saja

Sudah cukup cukup sudah
Cukup sampai disini saja
Daripada hati gelisah
Cintaku kau balas dengan dusta

Sudah cukup cukup sudah
Cukup sampai disini saja
Daripada batin terseksa
Lebih baik ku pergi saja


video


Lagu yang amat-amat bererti dalam hidup....

GadisSemasa


Friday, May 4

-:: ................ ::-

##########################################

Setiapkali saya melontarkan pelbagai soalan...
Awak sering memberi jawapan yang awak jujur dengan saya....
Tapi kenapa setiap kali saya bertanya berkaitan dengan hal itu...
Awak sering mengelak....
Mengapa Awak bertindak begitu?
Apakah awak sudah bosan menjawab pertanyaan saya?
Adakah saya selalu mengungkit perkara yang tidak wujud?
Ataupun............................
.........................................................................

##########################################


GadisSemasa

Thursday, May 3

-:: Pandangan Insan ::-


#####################################
Makin lama kita kenal seseorang itu...
Makin banyaklah dugaannya...
Makin bertambahlah kenangan bersama dia...
dan Makin susahlah kita untuk melepaskannya...
apatahlagi untuk melupakannya.....

####################################
Adakah ia memang benar-benar terjadi.....
Atau sekadar pandangan....

Setiap insan mempunyai pandangan yang berbeza...
Apa-apa pun terpulang pada diri kita
 untuk menerimanya.........



GadisSemasa


-:: Bingkisan Hati ::-

Insan...
Kehadiran kau tidak diduga...
Hadir tatkala hati ini memerlukan teman...
Lantas hati ini membenarkan dirimu dijadikan teman untuk hati ku...

Tapi...
Dugaan pertama datang menduga.....
Hadirnya insan lain...
Mengatakan engkau milik nya...
Lantas kejujuranmu ku duga...

Demi tidak mahu menghancurkan hati insan wanita lain...
Aku bertindak melepaskan dirimu untuk dirinya...
Kerna aku sedar...
Bahawa orang ketiga selalu dianggap perosak kebahagiaan seseorang...

Lalu aku membuat keputusan setelah berfikir....
Aku sedar aku perlu membawa diriku keluar dari hubungan itu...
Supaya hati insan bergelar wanita itu tidak lagi dilukai...

Setelah aku menyuarakan tekadku...
Engkau enggan melepaskan aku pergi..


##################################

Jika benar ikhlas dia menyintai kamu, sesungguhnya dia tidak patut membahagikan cinta nya kepada wanita lain kecuali cinta kepada ALLAH &IBU BAPA......


GadisSemasa